Moeilijk moeilijk

Algemene vragen en antwoorden rondom de Ford Nugget.

Moderator: carl runge

Moeilijk moeilijk

Berichtdoor stef » Di Okt 13, 2020 9:22 am

Hallo iedereen. Wij zijn een stel van Lommel, net over de grens bij Valkenswaard, en ik ben behoorlijk gepakt van de "oude " Nugget. Het vorige model dus van 2012/2013. Mooie strakke auto met vijf "gordel"plaatsen voor de kleindochters en ruim.
In België is het helemaal een speld dus naar de Noorderburen. Ook in Nederland zijn de adresjes schaars. Op de Duitse site mobile en via een Franse firma Reezocars (taal is een beetje behelpen) vind ik niet veel. Heeft iemand een idee waar en hoe je best zoekt? Waarschijnlijk doet niemand 'm weg voor het nieuwe model.
Voorstellen en bedenkingen zijn meer dan welkom.
stef
 
Berichten: 5
Geregistreerd: Ma Okt 12, 2020 8:58 pm

Re: Moeilijk moeilijk

Berichtdoor hevala » Wo Okt 14, 2020 8:55 am

Verreweg de meeste Nuggets in Nederland worden verkocht door Van Tuyl in Herwijnen. Meestal betreft dat import van gebruikte Duitse Nuggets. Overigens is er ook in Duitsland (zoals ook in Nederland) op dit moment een run op campers. De corona crisis is hier natuurlijk een belangrijke oorzaak van. Als ik nu op hun site kijk zie ik dat de meeste Nuggets van het nieuwe type zijn. Maar ik zie dat hij ook een paar oudere heeft staan.
Ik heb zelf er één van het voorlaatste type (uit 2012); die is net iets groter. Zo kunnen wij onder het opklapdak tijdens de rit alle beddengoed laten liggen; het bed is 152 cm breed i.p.v. 140cm. Door het hoekiger zijn heb je meer staruimte in de keuken. Verduisterings gordijnen kan je met drukknoppen vastzetten. In 2019 hebben we er 5 maanden in rondgetrokken; dat ging prima. Wij willen hem dus niet inruimen voor het nieuwe model en proberen er zo lang mogelijk mee door te rijden.
Veel succes in jullie zoektocht.
hevala
 
Berichten: 82
Geregistreerd: Di Jan 21, 2014 9:54 pm

Re: Moeilijk moeilijk

Berichtdoor Wim » Vr Okt 16, 2020 7:23 am

Beste Stef, ik heb je een PB gestuurd. Wij hebben een belgische Nugget van 2012 met nog geen 22.000 km waarvan verkoop bespreekbaar is. We vinden de Nugget nog steeds geweldig maar het ontbreekt ons aan tijd.
Wim
 
Berichten: 1
Geregistreerd: Do Okt 15, 2020 7:39 am

Re: Moeilijk moeilijk

Berichtdoor stef » Di Dec 15, 2020 7:47 pm

Dag gelijkgestelden. Wij hebben vrij hectische maanden achter de rug dus: sorry Wim omdat ik niet reageerde op je bericht.
Wij kochten vrij vlug al een Nugget, 't moest een hefdak zijn, 2013 in Herwijnen bij, waar anders, Van Tuyl en deden intussen de import zelf. EITJE!?!
Helaas is/gaat de wereld op slot en zal het camping kornis worden. Maar lekker veel tijd om te wennen en te passen ... welke accessoires, wel of niet een port-a-potti ...
Ik fabriceerde intussen een "sjaal" met isolatiefolie en ducktape maar ik ga op zoek naar een muts omdat die toch beter beschermd tegen wind/regen.
Vandaag echter een fazant tegen gekomen die niet op de hoogte was. Wij nu wel van de prijs van een voorruit.
Iedereen nog veel plezier, wij zeker wel.
stef
 
Berichten: 5
Geregistreerd: Ma Okt 12, 2020 8:58 pm

Re: Moeilijk moeilijk

Berichtdoor hevala » Do Dec 17, 2020 10:08 am

Hi Sjef. Gefeliciteerd met je aanschaf. Een muts isoleert beter dan een sjaal. Toch hebben wij voor een sjaal gekozen. Gewoon van Ikea katoen met klittenband en splitten op de juiste plaats om tijdens het koken het achterraam een stukje open te ritsen of vanuit het bovenbed nog even naar buiten te kunnen kijken. Deze sjaal blijft het hele koude seizoen zitten. Een muts moet je telkens om het dak heen plooien en soms nat en vies weer inpakken. Onze sjaal isoleert voldoende om het bij enkele graden vorst goed warm te houden (-20 nog nooit geprobeerd). Wellicht stook je dan iets mee diesel, maar dat zal marginaal blijven. een muts zou ook onze zonnepanelen bedekken. Overigens kan je het in het woondeel sneller warmer krijgen als je het opklapbed naar beneden hebt. Je keuzes zijn natuurlijk altijd afhankelijk van het gebruik van je Nugget. Blijf je langer op één plek of trek je vaak door.

Met zo'n fazant tegen je voorruit heb je in ieder geval een mooi verhaal. Bij ons was het een suf steentje op de snelweg. Toen in hetzelfde jaar zo'n voor-zijruitje sneuvelde door een inbraak ging de verzekering wel piepen. "Ons" type Nugget heeft volgens mij standaard een "deadlock". Aanzetten door twee keer drukken op de sleutel met afstandbediening; de Nugget knippert dan twee keer met de richtingaanwijzers. In die stand kan je de deuren alleen nog maar met de sleutel openen. Dus niet meer vanuit binnenuit met je hand door een ingeslagen ruitje. Natuurlijk kan een inbreker meerdere ruiten inslaan en/of door zo'n ruit naar binnen kruipen. Maar meestal zullen ze daar vanaf zien. Dit heeft bij mij bij twee inbraken de schade beperkt tot zo'n zijruitje.
hevala
 
Berichten: 82
Geregistreerd: Di Jan 21, 2014 9:54 pm

Re: Moeilijk moeilijk

Berichtdoor stef » Di Jan 12, 2021 1:38 pm

Hallo Hevala. De Nugget is de koop van ons leven. Heerlijk toeren. We hebben intussen enkele trips gedaan in eigen land. Winterkamperen is niet nieuw maar in een iglotentje is het net iets minder koud door de nylon muts. Dus gaan we toch opzoek naar een cover wat ons comfort aanzienlijk zal verbeteren. Ik zag op het forum ergens een extensie voor de standverwarming langs komen. Dus dat wordt de volgende klus zodat de kleinkinderen een lekker nestje kunnen maken. Hopelijk houden het glas heel en wil er niks binnen vliegen. Volgende week sneeuw zoeken in Hoog België.
stef
 
Berichten: 5
Geregistreerd: Ma Okt 12, 2020 8:58 pm


Terug naar Algemene camperpraat

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten