nieuw hier

Dit is de plek om te laten zien hoe jou Ford Nugget, Ford Transit Euroline van Westfalia, Ford Transit camper, de BigNugget en BigNugget-XL er van buiten en binnen uit ziet.

Moderator: carl runge

nieuw hier

Berichtdoor TurboS » Za Nov 18, 2017 2:04 pm

Nieuw hier, met een net busje van begin 2000.
Het plan is om er een boel mooie reizen mee te maken, om te beginnen naar IJsland.
Rutger

IMG_3113.jpg
Nugget 2000
IMG_3113.jpg (92.35 KiB) 2397 keer bekeken
TurboS
 
Berichten: 3
Geregistreerd: Vr Nov 10, 2017 11:50 am

Re: nieuw hier

Berichtdoor carl runge » Zo Nov 19, 2017 7:57 pm

Welkom Rutger,

Ben heel benieuwd naar je IJsland reis. Ga je vanuit Noorwegen met de boot of eerst naar Engeland?

Gr. Carl
Vriendelijke groeten,
Carl en Annet Runge
http://www.annetencarlrunge.nl/?page_id=50
Gebruikers-avatar
carl runge
Site Admin
 
Berichten: 311
Geregistreerd: Ma Sep 17, 2012 10:53 am
Woonplaats: Emmen

Re: nieuw hier

Berichtdoor grey nomad » Di Dec 26, 2017 12:59 pm

Ook wij zijn benieuwd naar jullie reis naar IJsland. Lees graag hoe jullie dat willen gaan doen.
grey nomad
 
Berichten: 34
Geregistreerd: Di Jul 19, 2016 9:02 pm

Re: nieuw hier IJSLAND

Berichtdoor TurboS » Do Apr 04, 2019 9:41 pm

Beetje vertraagde reactie, excuus!
Maar toch misschien nuttig te melden dat wij vorige zomer naar IJsland reisden, niet via Denemarken, maar vanuit Rotterdam. We leverden de camper in in Europoort, vanwaar hij een paar dagen later met de SMYRIlline naar IJSland werd gevaren. Zelf vlogen we erachteraan, een week later, en pikten de camper op in de haven Thorlakshofn, ca 80 km ten zuiden van Reykjavik. Althans, dat wilden we , maar de douane had de camper in beslag genomen omdat daar 2 flessen whisky in stonden. De douane stelde zich op het standpunt dat 1) als moment van invoer het moment geldt waarop de auto door het personeel van de rederij van de boot gereden wordt naar de douane-parkeerplaats en 2) dat de eigenaar daar bij moet zijn. Onzin, natuurlijk, want het moment van invoer is het moment waarop ik als eigenaar met de camper van het douane-terrein wil rijden, het land in en dan heb ik aanspraak op de vrijstelling. Interessante gedachte, vonden ze, en ik moest maar een bezwaarschrift indienen. Pas na drie (!!) dagen gedoe werd de camper vrijgegeven. Met excuus, en de whisky mochten we in Reykjavik komen ophalen. Ja, daag!
Moraal van het verhaal: geen alcohol in de bus zetten bij de overtocht! Maar op Schiphol kopen. In IJsland is alles onbetaalbaar en alcohol helemaal!

Na 3 weken vlogen vrienden in, die vervolgens 3 weken met de Nugget het onwaarschijnlijk ruige land introkken. Wij vlogen terug, zij zetten de bus weer op de boot terug. Dat ging prima. Per saldo is transfer van de auto plus de vliegreis even duur als de overtocht vanuit Esjbjerg in Denemarken. Je spaart er natuurlijk heel veel tijd mee, die je in IJsland kunt doorbrengen. Gelukkig hoorden we pas na terugkomst dat je in IJssland sinds 2017 NIET meer wild mag kamperen.

De Nugget is voor IJsland gemaakt, behalve dan dat er geen 4-wiel aandrijving op zit, waardoor je niet alle wegen rijden mag. Er blijven er meer dan genoeg over. De bekende rondweg is mooi, maar de talrijke kleine wegen zijn veel spectaculairder. Het meest Noord-westelijk gelegen van IJsland (Islafjorden) vonden wij verreweg het meest interessant.
Zorg wel dat de standkachel het goed doet en dat je banden in orde zijn.
TurboS
 
Berichten: 3
Geregistreerd: Vr Nov 10, 2017 11:50 am


Terug naar show je Ford camper

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron