Bank eruit, kast erin

Hier alle technische dingen rondom de Nuggets

Moderator: carl runge

Bank eruit, kast erin

Berichtdoor Anitaenharry » Wo Dec 30, 2020 10:25 pm

Hallo,

We zijn nieuw hier en hebben een nugget met hefdak uit 2015... heerlijk!!! Nu gaan we wel week of 10 per jaar op pad en hebben nu het idee om tijdens onze vakanties, de bank eruit te halen en een kast in te bouwen. We slapen altijd boven en zitten het liefst als we op de plek staan op de omgedraaide voorstoelen. Zijn er ook nuggetiers Die hier ook tips en ideeën over hebben.

Mvg Anita
Anitaenharry
 
Berichten: 2
Geregistreerd: Wo Dec 30, 2020 9:26 pm

Re: Bank eruit, kast erin

Berichtdoor hevala » Za Jan 02, 2021 10:21 am

Grappig is weer eens te zien dat Nugget eigenaars zo verschillend zijn in voorkeuren en het gebruik van hun Nuggie. Wij vinden het zelf zo prettig dat de Nugget zo’n brede bank heeft. Niet zozeer van de drie zitplaatsen daar (verreweg de meeste campers hebben dat niet) want we zijn bijna altijd enkel met z’n tweeën op pad. Maar op die bank zit je heerlijk dwars met opgetrokken knieën, je kan je benen erop leggen als je op de omgedraaide voorstoelen zit en je kan er lekker op liggen als je na de lunch van een “powernap” wil genieten. Met een campingkrukje erbij kan ik lekker languit liggen. En met name in de koelere seizoen (als je meer tijd binnen in de Nugget doorbrengt) is het sowieso prettig om af te toe te wisselen van zitplaats en ~houding. Beneden slapen doen we niet. Het uitklapdeel van het benedenbed dat aan de keuken vastzit hebben we verwijderd (simpel een paar boutjes losdraaien), alsmede het kussen in de ruimte onder het aanrecht. Dat geeft natuurlijk al extra bergruimte.

Anyway, ieder zijn ding. En er zijn best wel buscampers die de zitbank opgeofferd hebben voor meer ruimte voor de bad~ en slaapkamer. Ik heb eigenlijk niet eerder gezien dat bij Nugget bezitters de bank voor een kast werd ingeruild. Wel dat men een bredere bank wilde hebben o.i.d. bij bezit van een grote hond. Zie de link.
https://www.nuggetforum.de/forum/2-allgemeines/86673-ruecksitze-bei-ford-nugget-ersetzen?start=0

De bank eruit halen is niet super makkelijk maar goed mogelijk. Zie link:
https://www.nuggetforum.de/forum/2-allgemeines/73957-ausbau-sitzbank?start=0

Zo’n kast moet je natuurlijk wel goed vastzetten. Van onderen kan dat goed in de bevestigingsrail. De keuken heeft een metalen frame; dus daaraan kan je de achterkant van een kast monteren. Er natuurlijk wel voor zorgen dat bij een noodstop de deuren of laden niet openvliegen.
Succes met jullie verder denken en doen.
mvg, Henri
hevala
 
Berichten: 82
Geregistreerd: Di Jan 21, 2014 9:54 pm

Re: Bank eruit, kast erin

Berichtdoor Anitaenharry » Zo Jan 03, 2021 1:37 pm

Dank je wel voor je uitgebreide reactie. We gaan ermee aan de slag!! Grappig hoe iedereen zijn eigen wensen heeft!

Mvg Anita
Anitaenharry
 
Berichten: 2
Geregistreerd: Wo Dec 30, 2020 9:26 pm


Terug naar Techniek hoek

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google [Bot] en 4 gasten