Pagina 1 van 1

achteruitrijcamera

BerichtGeplaatst: Zo Mrt 31, 2019 8:17 pm
door jank
Ik wil aan de bovenzijde van de achterklep een camera plaatsen maar de beschikbare ruimte is boven de achterruit is beperkt. Welke camera kan ik daarvoor het beste gebruiken?
Alvast bedankt.

Re: achteruitrijcamera

BerichtGeplaatst: Vr Apr 12, 2019 8:55 am
door hevala
Bij mij zit de achteruitrijcamera direct onder de ruit van de achterklep. Mijn Nugget is uit 2012 (het voorlaatste type). Als ik mijn fietsenrek gebruik wordt het zicht aan de bovenkant deels afgeschermd maar ik houd voldoende zicht over om goed te zien of ik binnen de lijntjes blijf en de laatste beschikbare centimeters gebruik. Een achteruitrijcamera is typisch voor inparkeren en heeft een groothoeklens. Montage aan de bovenkant lijkt mij daar minder handig voor (zeker als je een fietsenrek hebt). Je moet immers zicht hebben op het deel direct achter je Nugget. Bij sommige campers zonder achterruit zie je tegenwoordig wel een camera met normale lens als achteruitkijkspiegel (bovenaan gemonteerd) en een 2e met groothoeklens voor achteruit inparkeren (die dan lager ziet). Met onze Nugget houden we voldoende zicht door met de achteruitkijkspiegel door de achterruit.

Re: achteruitrijcamera

BerichtGeplaatst: Ma Apr 15, 2019 11:24 pm
door jank
Dag Hevala,

Hartelijk dank voor de tip, Welk merk en type heb je gemonteerd?

met vriendelijke groet.

jank

Re: achteruitrijcamera

BerichtGeplaatst: Do Apr 18, 2019 8:41 am
door hevala
Hi jank,
Merk en type weet ik niet. Bij aanschaf van mijn Nugget uit 2012 in 2013 als jong occasion heb ik allerlei extra's erop laten zetten (zoals die achteruitrijcamera, luifel, muskietengaas en zo). Het onderhandelt beter over extra's dan over de kale prijs is mijn ervaring. Ik kan geen specificaties op de factuur of de camera zelf vinden.
Op de monitor staat "Carvision". Ik heb een 7 inch scherm speciaal voor de achteruitrijcamera die gemonteerd is helemaal links vooraan. In het midden heb ik het scherm van de tomtom. Bij nieuwe auto's kan je alles combineren in een centrale monitor maar het werkt prima met zo'n apart scherm.
Als Nugget pas je in een parkeervak voor personenauto's; maar niet ruim dus van de achteruitrijcamera om precies te kunnen inparkeren heb ik veel plezier.
Mijn advies is om een goede aanbieding op het internet te zoeken.
mvg,
Henri

Re: achteruitrijcamera

BerichtGeplaatst: Di Apr 23, 2019 9:25 pm
door jank
Dank voor de tip
gr. jank